!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere Pleitbezorger, die altijd bij je zal zijn: de Geest van de waarhheid. Johannes 14:16a

Johannes zag Jezus en zei dat hij de zonde van de wereld weg zou nemen. God had dat Johannes in de mond gelegd, want hij was een profeet. Maar hij had meer van God gehoord over Jezus. Jezus zou ook de heilige Geest geven.

‘Wanneer je ziet dat de Geest op iemand neerdaalt en blijft rusten, dan is dat degene die doopt met de heilige Geest.’ (Johannes 1:33).

Wat je hier hoort is een wonder. Want de heilige Geest is heilig: hij kan alleen maar daar zijn waar geen zonde is. Je kunt wel je best doen, maar dat lost het probleem van de zonde niet op. Johannes zag dat Jezus met een veel radicalere oplossing zou komen. Omdat Jezus de zonde van de wereld weg zou nemen, zou iedereen vol kunnen zijn van de heilige Geest.

Vlak voordat Jezus aan een kruis zal sterven om de zonde van de wereld weg te nemen wijst hij op de heilige Geest. Hij is onze verbinding met de hemel. Jezus noemt hem de Pleitbezorger en de Geest van de waarheid.

‘Hij woont in jullie en zal in jullie blijven’ (Johannes 14:17b).

Jezus nam de zonde weg, zodat de heilige Geest kon komen om voor altijd in jou te blijven wonen. Weet je wel dat Hij een compleet nieuw mens van je heeft gemaakt?