!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Zing voor de HEER een nieuw lied. Psalm 96:1

De Bijbel is vol verwachting. Psalm 96 is zo’n psalm van hoop. Er gaat iets nieuws gebeuren en daar ga je spontaan van zingen!

Zing voor de HEER een nieuw lied, zing voor de HEER, heel de aarde. Zing voor de HEER, prijs zijn naam, verkondig van dag tot dag dat hij redt (vers 1-2).

In het perspectief van de hemel is alles wat mensen zelf van het leven proberen te maken maar niets. Dat zal duidelijk worden als hij komt (vers 4-10). Daarom kun je hem maar beter erkennen.

Erken de HEER, stammen en volken, erken de HEER, zijn majesteit en macht, erken de HEER, de majesteit van zijn naam (7-8a).

Hij komt! Moet je daar bang voor zijn? Nee, niet als je zijn naam erkent (vers 8a). Want híj komt: hij die er zal zijn voor ons en voor heel de schepping. Dus…

Laat de hemel verheugd zijn, de aarde juichen, de zee bruisen en alles wat daar leeft. Laat het veld verblijd zijn en alles wat daar groeit, laat alle bomen jubelen voor de HEER, want hij is in aantocht, in aantocht is hij als rechter van de aarde (11-13a).

Hij zal alles en iedereen rechtdoen. Omdat hij trouw is aan zichzelf. Trouw aan zijn woord. Trouw aan zijn naam. Trouw aan Jezus, die ons redt.

Rechtvaardig zal hij de wereld berechten, de volken oordelen, trouw aan zijn woord (13b).