!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is. Kolossenzen 3:23a

Wat is de zin van werken? Werk helpt je om jezelf te disciplineren. Werk kan je goed gezelschap geven. Het levert geld op in ruil voor jouw tijd en energie. Werk kan je nieuwsgierigheid belonen. Voldoening geven als je resultaat ziet. Uitdagen als je vaardigheden beproefd worden. Bevlogenheid bevorderen als je er plezier in hebt. Je waardigheid en zelfvertrouwen vergroten. Jezelf en anderen voorzien.

Dat is allemaal mooi voor nu. Maar je kunt ook nog een extra dimensie  in je werk vinden. Iets wat het optilt naar een niveau van hoop. Je mag je werk doen in het vertrouwen dat alles wat je nu doet zin heeft voor straks in de hemel. Dat geloof geeft je werk extra betekenis.

Houd vol, het betreft hier immers een leerschool (Hebreeën 12:7).

Straks zul je je werk doen als koning. Werk dat precies bij je past, waar je plezier in hebt en dat altijd goed is. Dat is je erfenis, je beloning. Maar dat karakter met die vaardigheden ontwikkel je wel hier in je werk op aarde. Met die gedachte mag je je tijdens je werk voeden. Verwachten is het werk in al het werk.

Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor mensen, want u weet dat u van de Heer een erfenis als beloning zult ontvangen ­– uw meester is Christus! (Kolossenzen 3:23a).