!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Daarna hoorde ik het geluid van een groot aantal engelen rondom de troon. Openbaring 5:11a

Er is een zichtbare en een onzichtbare schepping. God heeft ze allebei geschapen, in Jezus.

In hem is alles geschapen, alles in de hemel en alles op aarde, het zichtbare en het onzichtbare (Kolossenzen 1:16).

Er is maar één aarde, maar de onzichtbare wereld kent verschillende hemelen. De engelen zijn hemelwezens (Matteüs 24:36). Ze hebben een eigen persoonlijkheid. Ze kunnen blij zijn (Lucas 15:10) en nieuwsgierig (1 Petrus 1:12). Ze sterven niet (Lucas 20:35-36). Ook planten ze zich niet voort. Daarom zijn ze ook niet mannelijk of vrouwelijk (Matteüs 22:30). Wel kunnen ze in verschillende gedaanten verschijnen (Genesis 18:2, Lucas 24:3-4).

Er zijn enorme engelenmachten (Openbaring 5:11, Hebreeën 12:22). Die troepen zijn in een gezagsstructuur georganiseerd (Daniël 10:13, Openbaring 12:7). Er is een groep die zich bezighoudt met Gods gerechtigheid, de cherubs. En een groep die zich bezighoudt met Gods heiligheid, de serafs. Ook zijn er die oorlogvoeren tegen boze machten.

Engelen dienen God als zijn boodschappers en eren hem met hun engelenzang.

Loof de HEER, bewoners van de hemel, loof hem daar in de hoogten, loof hem, al zijn herauten, loof hem, heel zijn engelenmacht (Psalm 148:1-2).

Engelen zijn onzichtbare geesten, die door God in de zichtbare wereld worden ingezet om Gods kinderen te ondersteunen. Misschien vandaag jou nog!

Zijn zij niet allen dienende geesten, uitgezonden om hen bij te staan die deel zullen krijgen aan de redding? (Hebreeën 1:14).