!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen. 1 Korintiërs 13:12b

Kunnen we de verhalen die mensen vertellen over hun ervaringen voorbij de dood wel geloven? Komen er geen wensgedachten naar boven? Zijn het geen waanbeelden? Word je niet voor de gek gehouden? Wat is betrouwbaar?

We kunnen er vanuit gaan dat mensen die op het punt van sterven staan geen onzin gaan verzinnen. En als mensen hun lichaam verlaten en zichzelf zien liggen, zou dat een waanbeeld zijn? De ervaringen die mensen hebben met engelen en hemelse muziek worden in sommige gevallen ook door de omstanders waargenomen. De getuigenissen komen van eerlijke mensen die over het algemeen als eerlijk en oprecht bekendstaan.

In de Bijbel kunnen we veel over de hemel vinden. Toch weten mensen met hemelervaringen vaak helemaal niet wat erover in de Bijbel staat. Er zijn mensen die Jezus beschrijven terwijl ze nog nooit over hem gehoord hebben. We horen hoe mensen over Jezus dromen en hem zo leren kennen.

Moderne mensen willen onverklaarbare ervaringen graag verklaren als biologische verschijnselen of psychische afwijkingen. Alsof de wetenschap overal een verklaring voor heeft. Maar wetenschappers zelf zijn de eersten die je zullen vertellen hoe weinig ze eigenlijk weten. Niet dat wij veel meer weten. Maar we kunnen wel luisteren naar deze getuigenissen en proberen mee te kijken. Om onze kijk op de hemel aan te scherpen. En nog beter Jezus te zien.