!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Marietta Davis ziet het verdriet van ouders die een kind hebben verloren. Het is verschrikkelijk als dit gebeurt. Toch is er troost als je weet dat het verlies maar tijdelijk is. Wie je bent kwijtgeraakt zul je terugzien. De dood is dankzij Jezus een verhuizing naar een beter leven. De Bijbel is daar duidelijk over.

Hoop

Daarom is de Bijbel een boek vol hoop. God belooft als hemelse Vader zijn kinderen een hoopvolle toekomst, niet alleen in dit leven, maar ook hierna. Pijnlijke ervaringen hoeven daarom niet je leven te blijven bepalen. Ook niet wat mensen je hebben aangedaan. Je mag vergeven. Vergeven is loslaten. God vergeeft en herstelt. Dat heeft hij gedaan toen Jezus stierf aan het kruis. Daar vergaf hij al onze zonden, toen zijn Zoon die op zich nam. Jezus nam ook onze andere tekorten op zich, zoals onze ziekten en zelfs onze dood. Zo bevrijdt hij je van je verdriet, angst en boosheid. Wat je hebt meegemaakt mag zich ten goede keren. Dat zul je merken als je met hem verbonden blijft, als je naar hem blijft kijken en als hij je met zijn goede woorden mag blijven bemoedigen.

Wil je meer weten? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.