!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Zijn zij niet allen dienende geesten, uitgezonden om hen bij te staan die deel zullen krijgen aan de redding? Hebreeën 1:14

De hemel is nu nog voor ons onzichtbaar. Er zijn hemelwezens die we meestal ook niet kunnen zien. Allerlei soorten engelen. In de Hebreeuwse taal van de Bijbel heet een engel ‘mal’ach’: afgezant of boodschapper van God. Vlammende dienaren zijn het (Psalm 104:4).

Engelen hebben allerlei taken. We lezen dat ze in de hemel massaal God aanbidden. Daarnaast onderhouden ze het contact tussen hemel en aarde. Ze spelen een rol in de gebeurtenissen die zich in de wereld afspelen. En ze helpen mensen. Als ze aan mensen verschijnen nemen ze meestal een menselijke gedaante aan. Misschien ben je zonder het te weten weleens een engel tegengekomen.

Houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen (Hebreeën 13:2).

Als je niet in het bestaan van engelen gelooft, is er een gebed in de Bijbel dat je ogen voor ze open zullen gaan.

‘HEER, open zijn ogen en laat het hem zien’ (2 Koningen 6:17a).

Engelen worden dus door God eropuit gestuurd om mensen te helpen. In de Bijbel kun je lezen hoe ze Mozes, Gideon, de ouders van Simson, Elia, Petrus en anderen hebben geholpen. Ook Jezus krijgt hulp van engelen. En ze zijn er ook voor ons.

Kun je je voorstellen dat er engelen om je heen zijn? Ze helpen je, omdat God met je meeleeft.

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.