!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Dan zal de gerechtigheid vrede stichten, ze brengt rust en vertrouwen voor altijd. Jesaja 32:17

God wil dat je een goed leven zult hebben, vol van rust en vrede. Daarvoor heeft hij een rotsvast fundament onder je leven gelegd. Dat fundament heet gerechtigheid.

Gerechtigheid zal je fundament zijn. Je zult niets meer te vrezen hebben: onderdrukking zal je niet bereiken, voor terreur blijf je gevrijwaard (Jesaja 54:14).

Wat is gerechtigheid? Je had straf verdiend, dat is gerechtigheid. Maar Jezus heeft jouw zonden op zich genomen, zodat God jou kon redden en goedkeuren. Dat is Góds gerechtigheid!

Hij wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij te spreken die in Jezus gelooft (Romeinen 3:25).

Jouw leven is gebaseerd op Gods gerechtigheid, die hij je vrijwillig en zonder een tegenprestatie te vragen schenkt. Waar komt die gerechtigheid (of rechtvaardigheid) als geschenk vandaan? Het is de gerechtigheid van Jezus zelf, die wij ontvangen. Omdat God altijd al van je hield, heeft hij die aan jou geschonken.

Wij zijn dus als rechtvaardigen aangenomen op grond van ons geloof en leven in vrede met God, door onze Heer Jezus Christus (Romeinen 5:1-2).