!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Het klonk als het geluid dat muzikanten maken die op de lier spelen. Openbaring 14:2b

Openbaring is het laatste boek van de Bijbel. Het is een boek van woorden en beelden die onze verbeelding aanspreken. Het is ook het boek waar het meest in gezongen en gemusiceerd wordt. De opbouw van het boek circuleert om het koningschap van Jezus. Er is een voortdurende interactie tussen hemel en aarde. En in die bewegingen klinkt muziek en wordt Jezus toegezongen en aanbeden.

In Openbaring 5 wordt een nieuw lied ingezet, begeleid met muziekinstrumenten. Ook klinkt er een schreeuwkoor, net als in Openbaring 6, 7 en 11. Je hoort solostemmen. Er wordt massaal gejuicht. In Openbaring 14 wordt een lied gezongen onder begeleiding van razende geluiden. Ook weer een nieuw lied, dat alleen bekend is bij de hemelburgers. In Openbaring 15 klinkt het oude lied van Mozes, dat nu ook het lied van het Lam is.

In Openbaring 5 wordt een beurtzang gezongen. Alle soorten wezens vallen in. Het is het moment dat Jezus het koningschap aanvaardt. Als hij plaatsneemt op de troon naast zijn Vader juicht heel de schepping en werpt iedereen zich in aanbidding neer.

Als wij zingen, muziek maken en juichen voor Jezus, is dat de weerklank van een geluid waarmee de hemel gevuld is. Geef je op zo’n moment heel je wezen aan Jezus over (heel je geest, ziel en lichaam), dan kun je zomaar iets van de hemel op aarde ervaren.