!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Jullie zullen de hemel geopend zien. Johannes 1:51b

Telkens als er iets ergs van wereldwijde omvang gebeurt wordt wel gesproken over ‘een ramp van bijbelse proporties’. Kennelijk veronderstellen mensen dat de Bijbel behoorlijk realistisch is over de ellende waarin de wereld verkeert. Wat veel mensen niet weten is dat de Bijbel net zo vaak een andere wereld schetst, die de hemel wordt genoemd. Het lijkt alsof de Bijbel wil zeggen: met welke beelden wil jij je verbeelding voeden?

‘Kies voor het leven, voor uw eigen toekomst en die van uw nakomelingen’ (Deuteronomium 30:19).

We zouden het vaker over de hemel moeten hebben. Omdat de hemel met positieve beelden komt die ons hoop geven. Het gaat over een leven zonder ziekte, tranen, eenzaamheid, strijd. Ook biedt de hemel ons het grote verhaal dat onze samenleving is kwijtgeraakt: er ligt een geweldige toekomst voor ons, die ons de moed geeft om de problemen van vandaag aan te pakken. En de hemel beantwoordt aan een diep menselijk verlangen dat we door allerlei negatieve ervaringen hebben onderdrukt. Ik bedoel ons verlangen naar het volmaakte.

De hemel vertelt ons dat er een hoopvolle toekomst voor ons ligt. Dat besef maakt ons geloof sterk en helpt ons om vol vertrouwen in het leven te staan. Dus laten we het in onze gezinnen, in de kerk en op het werk vaker over de hemel hebben!

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.