!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Want hoewel wij nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus. 1 Johannes 4:17b

God is liefde, en hij houdt van jou, schrijft Johannes.

Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde (1 Johannes 4:16).

Die hemelse liefde is dus in jou. Wat doet dat met je? Als je weet hoe geliefd je bent, kun je liefhebben. Johannes benadrukt dat feit in zijn eerste brief telkens opnieuw. Hij heeft het over het gebod van de liefde.

Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen (1 Johannes 3:23).

Liefhebben is geen gebod dat je móet doen, maar dat je zúlt doen. Het is een belofte. Met Gods liefde in je zál het gebeuren. Want je hebt de kwaliteit van de hemel in je. Gods Geest.

Dat hij in ons blijft, weten we door de Geest die hij ons gegeven heeft (1 Johannes 3:24).

Hij is in jou, want jij bent in hem. Jij bent in Jezus geplaatst. Net zo geliefd als hij. Nu al. Dat bepaalt wie je bent en ook wat je doet. En kijk: je gaat steeds meer op Jezus lijken. Je brengt iets van de hemel op aarde. Johannes zegt het heel simpel:

 Want hoewel wij nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus (1 Johannes 4:17b).