!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Wanneer de tijd aanbreekt dat alles vernieuwd wordt… Matteüs 19:28b

In de hemel zal alles nieuw zijn. En toch zal alles vertrouwd zijn. God zal niets verloren laten gaan van wat hij geschapen heeft. Hij zal het herstellen. Vernieuwen. Verheerlijken. Tot zijn bestemming brengen. Daar komt Jezus voor.

‘Dan zal de Heer een tijd van rust doen aanbreken en zal hij de messias zenden die hij voor u bestemd heeft. Dat is Jezus, die in de hemel is opgenomen tot de tijd aanbreekt waarover God van oudsher bij monde van zijn heilige profeten heeft gesproken en waarin alles zal worden hersteld’ (Handelingen 3:20-21).

Jezus neemt de hemel en de aarde niet weg – hij komt terug op aarde om die allebei te vernieuwen. We zien het in de profetieën: het oude verdwijnt, maar verschijnt weer vernieuwd. We zien leeuwen, beren, slangen, wolven, koeien, lammeren terug. We zien levensbomen terug. We zien Jeruzalem terug. Jezus had het er vaak over. We zullen zoveel hersteld en in overvloed terugkrijgen!

‘En ieder die broers of zusters, vaders, moeder, kinderen, akkers of huizen heeft achtergelaten omwille van mijn naam, zal het honderdvoudige ontvangen en deel krijgen aan het eeuwige leven’ (Matteüs 19:28b).

We zullen zelf vernieuwd worden. Jezus verlost ons van alles wat vast zat aan de zonde. We zullen niet langer gebogen zijn naar onze tekorten, maar opgericht worden naar hem. En let op: hij is er al mee begonnen!