!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Jezus droeg aan het kruis de straf voor de zonde van de hele wereld. God heeft in Jezus ons rechtgedaan en ons genade geschonken.

Marietta Davis ziet in haar reis na de dood Recht en Genade optreden. Recht staat erop om alle mensen te straffen voor de overtredingen (alle zonden) die ze begaan hebben. Maar Genade wil vergeven. Als Jezus aan het kruis de straf voor de zonde van de hele wereld op zich heeft genomen, komen Recht en Genade tot elkaar en verdwijnen ze in Jezus.

Wat betekent het kruis?

We hoeven niet meer bang te zijn voor het oordeel, omdat God ons onze zonden vergeven heeft. Dat hebben we niet verdiend, we hoeven er ook niets voor te doen om die vergeving te krijgen, het komt helemaal van Gods kant. We hoeven er alleen maar ‘ja’ op te zeggen. ‘Ja, ik geloof het.’ God heeft het goedgemaakt met ons. Hij zal het ook goedmaken met de rest van de schepping. Er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar Jezus koning zal zijn. Tot die tijd komt Jezus in de hemel voor ons op. Hij is onze zekerheid. Wat hij begon zal hij ook afmaken.

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.