!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Laten hemel en aarde redding voortbrengen. Jesaja 45:8b

Wat betekent een leven op aarde als er geen hemel is? Dan ben je een klontje cellen dat de boel een poosje in beweging houdt en dat was het dan. Maar is er een hemel, dan krijgt je bestaan hier op aarde betekenis. Ik geloof dat je pas echt alles uit je leven op aarde haalt als je weet dat het leven na de dood verdergaat, omdat er ook een hemel is. Als je weet dat je alles wat je hier geworden bent en wat je hier gedaan hebt mee zult nemen naar daar. Alles wat goed en van waarde was, tenminste. De slechte dingen mag je achterlaten.

Maar dan moet je je wel bij de hand laten nemen door Jezus, die als eerste opstond uit de dood. Hij maakt je vrij van alle slechte dingen die aan je kleven. Alle zonde. Jezus geeft je een nieuw leven, hier al en straks na de dood helemaal. Volgens mij gaat dat besef je helpen om beter voor jezelf en de mensen om je heen te zorgen, met de kracht die het geloof in een hoopvolle toekomst je geeft.

Je bent gemaakt voor de hemel.

Je bent gemaakt voor de hemel. Dat besef helpt je om te leven met hoop. Het geeft je energie om tegenslagen op te vangen en door te zetten. Met moed. Met vertrouwen. Met liefde voor jezelf en voor anderen. Als je begrijpt dat je gemaakt bent voor de hemel.

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.