!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer,’ tot eer van God, de Vader. Filippenzen 2:11

In de Bijbel is Jezus de koning/priester. Die beide functies heeft hij ook in de hemel. Jezus is koning (Openbaring 19:16). Hij regeert als koning namens God. Jezus is in de hemel op de troon gaan zitten aan Gods rechterhand als koning.

Nadat hij dit tegen hen had gezegd, werd de Heer Jezus in de hemel opgenomen en nam hij plaats aan de rechterhand van God (Marcus 16:19).

 Zijn koningschap werd al honderden jaren voordat hij op aarde kwam door de profeten van Israël voorspeld.

Die als koning een wijs zal voeren en die in het land recht en gerechtigheid zal handhaven (Jeremia 23:5).

Bij Jezus’ geboorte werd dat ook nog eens bevestigd door een engel.

‘Tot in eeuwigheid zal hij koning zijn’ (Lucas 1:33).

Voor zijn kruisiging speelden soldaten hun koningsspelletje met Jezus. Ze wisten niet dat ze de eeuwige koning die over alles zal regeren bespottelijk maakten.

Spottend zeiden ze: ‘Gegroet, koning van de Joden’ (Matteüs 27:29).

Jezus ziet ook ons als koningen. Hij wil zijn overwinning met ons delen. Straks zullen we met hem als koningen heersen. Dat is iets om je over te verbazen en naar uit te kijken!

‘Wie overwint zal samen met mij op de troon zitten, net zoals ik zelf overwonnen heb en samen met mijn Vader op zijn troon zit’ (Openbaring 3:21).

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.