!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

We kijken juist verlangend uit naar de stad die komt. (Hebreeën 13:14b) 

Er is in de hemel een echte stad. Hij is door God zelf ontworpen. De mensen die in de eerste hoofdstukken van de Bijbel worden beschreven keken er al naar uit (Hebreeën 11:10 en 16).

Hij heeft voor hen een stad gereedgemaakt (Hebreeën 11:16b).

We zijn met alle gelovigen uit de Bijbel en daarna verbonden, in afwachting om deze hemelse stad binnen te gaan (Hebreeën 11:39-40 en 12:22-24).

Als God een nieuwe hemel en een nieuwe aarde maakt, zal deze hemelse stad op aarde komen. Dat zal een aangrijpend moment zijn, waar we allemaal getuige van zullen zijn.

Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan (Openbaring 21:2).

Het gaat om een enorme metropool, met afmetingen van een afstand van Amsterdam naar Moskou, maar dan als een kubus, want het gaat ook de hoogte in (Openbaring 21:15-16). Er zullen veel mensen wonen en er zal ook verkeer in- en uitgaan (Openbaring 21:24-26). Net als in een stad op aarde, is ook daar een regering. Jezus zelf zal er koning zijn en Gods troon zal daar staan (Openbaring 22:3).

Want ook God woont daar. Misschien is dat wel het grootste wonder van deze hemelse stad op aarde!

Gods woonplaats is bij de mensen, hij zal bij hen wonen (Openbaring 21:3).

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.