!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

 ‘Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven.’ Johannes 10:28

Alles raakt vroeg of laat bedorven. Alles gaat kapot of vergaat. Op den duur wordt niets er mooier op. We schieten allemaal tekort. Allemaal gaan we een keer dood. De zonde lijkt een onuitroeibare macht. Maar Jezus redt ons daaruit. Dat weet je als je door hem gegrepen bent. Als je door zijn goedheid bent aangeraakt.

In de hemel kan geen zonde bestaan. Het is daar enkel licht en louter goed. Geloof je dat Jezus jouw zonden heeft weggenomen toen hij die op zich nam, dan weet je dat je thuis mag horen in de hemel. Het werk dat Jezus heeft volbracht (Hij riep ‘Het is volbracht!’ toen hij zijn laatste adem uitblies en stierf aan een kruis) is een werk met een eeuwige invloed. Hij heeft ons verlost uit de macht van de zonde (zelfs als we nog wel eens zondigen). Daarom weet je dat je eeuwig leven hebt ontvangen als je verbonden bent met Jezus. Je weet dat er een hemel is en dat je daar thuishoort. Je weet het, omdat je gezien hebt wat God als Vader op zijn hart heeft voor jou. En wat Jezus voor jou heeft mogelijk gemaakt.

‘Het eeuwige leven, dat is zij u kennen, de enige ware God, en hem die u gezonden hebt, Jezus Christus’ (Johannes 17:3).

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.