!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

‘Geloof je dat?’ Johannes 11:26b

Jezus geeft eeuwig leven. Het is de kracht waarmee hij zelf uit de dood opstond die hij ons geeft. De kracht die van zijn lichaam uitgaat vergelijkt hij met brood uit de hemel. Met die kracht tilt hij je over de dood heen.

‘Ik ben het brood dat leven geeft. Dit is het brood dat uit de hemel is neergedaald; wie dit eet sterft niet’ (Johannes 6:48 en 50).

Wat een sterke uitspraak is dit! Niet sterven! Maar Jezus gaat nog verder: hij zorgt ervoor dat je eeuwige zult leven in de hemel!

‘Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald; wanneer iemand dit brood eet zal hij eeuwig leven’ (Johannes 6:51a).

Jezus heeft het over een leven in de toekomst. Maar hij heeft de kracht van dit leven al bewezen in het verleden. Tijdens zijn optreden wekte hij doden tot leven. Voordat hij Lazarus vanuit de dood terugriep in het aardse leven zei hij dat iedereen dit geloof in het leven dat hij geeft mag ontvangen.

‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft’ (Johannes 11:25). 

Het geloof dat Jezus geeft tilt je over de dood heen.

‘En ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven’ (Johannes 11:26a).

 Dit eeuwige leven in de hemel is voor iedereen beschikbaar. Er is maar één vraag die beantwoordt moet worden.

‘Geloof je dat?’ (Johannes 11:26b).

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.