!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

De naam van de HEER zij geprezen van nu tot in eeuwigheid. Psalm 113:2

De Bijbel kent geen tijdloze wereld en ook geen tijdloze God. Hij is de Alpha en de Omega, het begin en het einde, die is, die was en die komt. Maar hij heeft ervoor gekozen om middenin de tijd hier en nu met ons mee te leven. En dat zal hij blijven doen, ook in de nieuwe hemel en op de nieuwe aarde. Waarom? Om zijn naam. Die is HEER met hoofdletters (zo hebben de vertalers Gods naam opgeschreven in de Bijbel). JHWH staat er eigenlijk in het Hebreeuws. ‘Ik zal er zijn,’ betekent die naam (Exodus 3:14-14).

God is in onze tijd gekomen omdat hij zich verbonden heeft met zijn schepping. Hij is gelijk al in de tuin van Eden gekomen. En straks zal hij er ook zijn in de stad, in het Nieuwe Jeruzalem. En hij is nu in ons leven. Waarom? Omdat hij zo is. Om zijn naam. Hij zal er zijn – voor ons!

Alles wat we over de toekomst kunnen zeggen is dat we hem verwachten. We verwachten hem als we aan de hemel denken. Omdat we zijn naam kennen. Hij zegt: ‘Hinani!’ (Hebreeuws voor ‘Hier ben ik!’).

Daarom, op die dag, zal mijn volk mijn naam kennen, beseffen dat ik het ben die zegt: ‘Hier ben ik’ (Jesaja 52:6).