!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

De bruiloft van het lam is gekomen en zijn bruid staat klaar. Openbaring 19:7

Ben je blij dat Jezus ons veroverde met zijn liefde? Die liefde zoekt naar viering: een bruiloftsfeest. Nou, in de hemel is die allang aan de gang. Er klinkt daar een stem, die het reddingswerk van Jezus onafgebroken benadrukt:

‘Halleluja! De redding, de eer en de macht zijn van onze God, want zijn vonnis is betrouwbaar en rechtvaardig’ (Openbaring 19:1).

Heel de gemeente beantwoordt dat feestgedruis met: ‘Amen! Halleluja!’ (Openbaring 19:4).

Vervolgens vermengen de hemelse stemmen zich met de zangpartijen van de gemeente tot een enorm geluid:

‘Halleluja! De Heer, onze God, de Almachtige, heeft het koningschap op zich genomen. Laten we blij zijn en jubelen, laten we hem de eer geven! Want de bruiloft van het lam is gekomen en zijn bruid staat klaar’ (Openbaring 19:6-7).

Sinds wanneer klinkt dit geluid in de hemel? Wanneer heeft God het koningschap op zich genomen? Wanneer kwam Jezus als lam tevoorschijn? Allemaal vanaf het kruis. En wanneer kwamen wij als bruid voor de bruidegom beschikbaar? Ook toen. Jazeker, vanaf dat moment heeft Jezus zijn gemeente voor zichzelf afgezonderd. Ook nu dus.

‘Zij mag zich kleden in zuiver, stralend linnen’ (Openbaring 19:8).

Wees blij als je dit feest nu al meeviert terwijl je brood en wijn neemt.

‘Gelukkig zijn zij die voor het bruiloftsmaal van het lam zijn uitgenodigd’ (Openbaring 19:9).