!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont? 1 Korintiërs 6:19a

De tent van God hielp het volk om zich tijdens hun reis door de woestijn voor te stellen hoe de hemel was. Er was een kunstenaar voor nodig om die voorstelling uit te beelden. Besaleël krijgt twaalf hoofdstukken in de Bijbel waarin zijn kunst beschreven wordt (Exodus 25-28, 30-31, 35-40). Wat hij maakt zijn schaduwbeelden van de hemel (Hebreeën 8:5, 9:9, 10:1).

De naam Besaleël betekent letterlijk ‘schaduw van God’. Zijn kunst moet in de aardse werkelijkheid een verbindingsplaats creeëren tussen God en mensen. Hij is daarom vol van de Geest. Talentvol, zeggen sommige vertalingen. Maar dat zijn alle kunstenaars wel. Het bijzondere is dat deze kunstenaar vervuld is van Gods Geest.

‘Ik heb hem mijn Geest geschonken’ (Exodus 31:3, 35:31, SV).

Het is in de tijd van het Oude Testament niet gebruikelijk dat iemand dat is. Wij zijn dat allemaal, dankzij Jezus, die onze zonden weggenomen heeft, zodat de Geest vrij spel in ons heeft gekregen. Maar omdat God ook toen een verbinding tussen hemel en aarde wilde leggen door middel van kunst was Besaleël vol van Gods Geest.

Gods Geest inspireerde hem en andere kunstenaars indertijd om in de woestijn de tabernakel te bouwen en later in Jeruzalem de tempel. Omdat Gods Geest in ons woont zijn wij nu allemaal tabernakels of tempels. Gods kunstwerken.