!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Wie in een tong spreekt, sticht zichzelf. 1 Korintiërs 14:4 (NBG ’51)

Het eerste wat God wil aanraken zodra Hij met zijn Geest in jou woont is je tong. Je ziet dat al in het bijbelboek Handelingen. De tongen van vuur zetten direct de tongen van alle gelovigen in beweging.

Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen(!) neerzetten, en allen(!) werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven. (Handelingen 2:3-4).

Petrus brengt het evangelie in de Romeinse garnizoenstad Caesarea. Hij is nog niet uitgesproken, of de Romeinen stromen vol met Gods Geest. Petrus en zijn vrienden zijn verbaasd.

Ze hoorden hen in klanktaal spreken en God prijzen (Handelingen 10:46).

Paulus reist naar Efeze. In die wereldstad zal hij drie jaar lang werken aan de opbouw van de gemeente op het fundament van genade. Maar als hij daar begint blijken een paar mensen daar die in Jezus geloven niets te weten van de heilige Geest. Hij bidt voor hen.

Toen Paulus hun de handen had opgelegd daalde de heilige Geest op hen neer, zodat ze in klanktaal gingen spreken en profeteerden (Handelingen 19:6).

Waarom vindt God het belangrijk dat iedereen in klanktaal (tongentaal) gaat spreken? Omdat het ons verbindt met de hemel. Het versterkt ons en bouwt ons op. Dat hebben we allemaal nodig!