!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen.’ Openbaring 21:3

Je kunt het je haast niet voorstellen. De hemel is al zo bizar mooi. Maar hij zal alleen nog maar mooier worden. Eerst zullen we bij Jezus wonen, zodra we gestorven zijn. Daar is een paradijs voor ingericht. Jezus zei het al tegen de moordenaar die naast hem aan een kruis hing.

‘Ik verzeker je: Nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn’ (Lucas 23:43).

Maar straks zal God bij óns wonen. Daarvoor maakt hij een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. En wat nooit kon, is dan mogelijk. We zullen God zien!

Zijn dienaren zullen hem vereren en hem met eigen ogen zien (Openbaring 22:4).

De scheiding die er altijd was tussen hemel en aarde zal dan opgeheven zijn. Zoiets is nooit eerder voorgekomen. De schepping zal zo relationeel en harmonieus zijn dat alles elkaar aanvult en versterkt: God en mensen, hemel en aarde, engelen, dieren, natuur. En alles en iedereen zal dan vieren hoe goed God is.

Elk schepsel in de hemel, op aarde, onder de aarde en in zee, alles en iedereen hoorde ik zeggen: ‘Aan hem die op de troon zit en aan het lam komen de dank, de eer, de lof en de macht toe, tot in eeuwigheid’ (Openbaring 5:13).

Dat is de hemel op aarde, met God onder de mensen en jij zo hemels als de hemel!

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.