!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

God ervaren, dat kan ingewikkeld lijken. Marietta Davis had eerst niet veel met God. Totdat ze zijn liefde voor haar ontdekte. God is ver weg van mensen die niet in hem geloven. Maar hij is dichtbij iedereen die hem als Vader heeft leren kennen.

Ja zeggen en bidden

Wanneer je dichtbij God leeft, zijn zijn engelen om je heen. Zijn Geest woont in je. En Jezus, Gods Zoon, is je beste vriend, je broer. Hoe weet je dat? Omdat God gesproken heeft. Het staat in de Bijbel. Je weet het omdat het vanbinnen klikte toen je ervan hoorde. Je kon er ja op zeggen. Dat is geloven. En hoe ervaar je Gods aanwezigheid dan? Door te danken dat hij bij je is. Je mag God aanspreken. Bidden. Blijven bidden. Praten met God. Je zult merken dat je dan blij wordt. Je stroomt vol met vrede. Bidden begint met God Vader noemen. En dan met hem praten als zijn kind. Je mag ook luisteren naar zijn woord. De Bijbel wordt steeds meer een boek voor je waarin God laat zien wie hij voor jou wil zijn en hoe hij over je denkt. Het gaat in de Bijbel om Jezus, die ervoor gezorgd heeft dat je Gods kind kon worden. Je mag God vragen of hij je daar je ogen voor wil openen als je de Bijbel leest. Dat zal je blijdschap nog groter maken.

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.