!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Misschien heb je hier wat rondgekeken. Misschien heb je het verhaal van Marietta Davis al gelezen, en vraag je je af wie God is. Daar wil ik graag iets over delen.

God is Vader

God is voor alles de hemelse, eeuwige Vader. Hij wil dan ook veel kinderen. Jezus heeft het mogelijk gemaakt dat mensen Gods kinderen kunnen worden. Daarom gaat het erom dat je in Jezus gelooft als je Gods kind wilt worden. Maar hoe werkt dat?

Praten met God

Geloof je in hem en wat hij voor jou heeft gedaan, dan mag je voortaan God je Vader noemen, telkens als je bidt. Bidden is praten met God. Gewoon, nu. Je mag hem vragen of zijn wil in je leven mag gebeuren. Of hij je zijn goedheid wil geven. En let op, je zult Gods goedheid merken ook! Hoe begin je daarmee? Door je oude leven achter je te laten en toe te staan dat God een nieuw begin met je maakt. Dat mag je hem vertellen. Bijvoorbeeld zo: ‘God, ik geloof dat uw Zoon Jezus Christus voor mijn zonden gestorven is aan een kruis. Daarom hebt u mij alles vergeven en mag ik bij u komen. Ik wil u graag als Vader kennen. Mag ik uw kind zijn? Ik geloof dat u niets liever wilt dan dat ik uw kind ben. U hebt daar alles voor gedaan. Daarom wil ik niet meer op mezelf vertrouwen, maar op u. Laat wat u wilt in mijn leven gebeuren. Wilt u mij helpen? Ik vertrouw erop dat ik mag leren om als uw kind te leven. Uw Geest zal mij helpen. En Jezus staat voor mij in, ook als ik niet altijd doe wat u wilt. U zult van mij blijven houden en mij altijd vasthouden, tot in de hemel toe. Dank u daarvoor, Vader.’

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.