!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Om allen te bevrijden die slaaf waren van hun levenslange angst voor de dood. Hebreeën 2:15

 Iedereen is bang voor de dood. Sommige mensen zijn bang voor het moment van sterven. Anderen voor alles wat je achterlaat. Weer anderen voor wat er achter de dood ligt. Maar bang zijn we. Diep vanbinnen willen we geen van allen in diepe duisternis achtergelaten worden of uit het leven vallen. Onze reflexen om onszelf te behouden komen uit onze oerdrift voort om te willen leven.

De angst voor de dood kun je met geen mogelijkheid overwinnen. Hij kan wel van je afgenomen worden. Dat alles eindig en misschien wel voor niets is geweest doet pijn. Totdat je ontdekt dat die gedachte een leugen is. De waarheid is dat God jou en heel de schepping bewaart. Hij wil jou redden omdat hij je zoveel waard vindt dat hij je voor altijd bij zich wil hebben, met alles wat je geworden bent. Jij bent te kostbaar om verloren te gaan.

Daarom hoef je geen slaaf van je angst te blijven, voortgedreven door een onzekere overlevingsdrang. Jezus is opgestaan uit de dood en dat mag jij ook. Ben je verbonden met hem, dan neemt hij de doodsangst van je af.

De Zoon is een mens geworden als zij om door zijn dood definitief af te rekenen met de heerser over de dood, de duivel, en zo allen te bevrijden die slaaf waren van hun levenslange angst voor de dood (Hebreeën 2:14b-15).

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.