Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Vrouwelijke engelen? #1185
  MartenV
  Deelnemer

  Zelf zie ik engelen meestal in de vorm van een mens. Soms met vleugels, andere keren weer zonder. Maar ik zie nooit duidelijk of ze mannelijk of vrouwelijk zijn. Een ander deel van de engelen zie ik in de vorm van ons bekende dieren, weer anderen zonder duidelijke vorm.

  De Bijbel laat engelen als mannelijk zien. Ik heb een vriend die ook deze zaken ziet die woont op de Snoqualmie Mountain in de staat Washington in de VS. Hij ziet daar vaak vrouwelijke engelen, maar ook duidelijk mannelijke.

  Ik heb het laatst een paar engelen gevraagd en die zeiden dat het een beetje rare vraag voor ze is. Ze zeiden dat ze met hun lichaam de gewenste vorm aannemen. Gewenst voor een bepaalde situatie. In de Bijbel is dat blijkbaar een mannelijke vorm.

  De vraag of engelen ook vrouwelijk zijn is een beetje hetzelfde als de vraag of demonen vrouwelijk zijn. Een beetje onzinnige vraag.

  Demonen zijn ook geen van beide. Het grote verschil met engelen is dat demonen alleen maar (boze) geest zijn en engelen daarnaast ook een lichaam hebben. Omdat demonen zich kaal en naakt voelen willen ze het liefst in een menselijk lichaam wonen. Een ander verschil is dat demonen aan het aardoppervlak zijn gebonden. Ze kunnen niet opstijgen naar andere sferen.

  Demonen bungelen helemaal onderaan in rangorde van de overheden en machten die zich onder het commando van satan bevinden. Het zijn kleine rotzakjes en vergeleken met wat een engel kan niet meer dan een kakkerlak.

  Dit verhaal over vrouwelijke engelen geldt natuurlijk voor zowel de goede engelen als degenen die zich tegen onze God hebben gekeerd. Volgens beide partijen keren zich meer engelen af van de Heer en zijn er ongeveer evenveel goede als slechte, op dit ogenblik

  In reactie op: Ik heb twijfels over dit boek! #1184
  MartenV
  Deelnemer

  Heb het hele boek gelezen en vind het prachtig!

  Ik zie erg veel in de hemelse gewesten zoals engelen en andere wezens. Vooral de slechte engelen en machten en de invloeden die ze uitoefenen op de aarde. Hoe ze georganiseerd zijn en in welke commandostructuren. Maar ik zie nooit mensen in deze sferen.

  In dit boek zie ik echter nergens zaken die afwijkend zijn van wat ik zelf wel zie. Ik heb dan ook geen reden om aan de inhoud van dit boek te twijfelen.

  In reactie op: vrouwelijke engelen #1183
  MartenV
  Deelnemer

  Waarom zou God gestopt zijn met scheppen? Zou Hij na de schepping op zijn troon zijn gaan zitten en blijven zitten tot in alle eeuwigheden? En nooit meer iets doen?

  Nee. Hij is creatief en nog steeds actief en bezig met scheppen. Hij is echt niet gestopt met mannelijke engelen…

  In reactie op: Kun je wel vertrouwen en hoop hebben? #1182
  MartenV
  Deelnemer

  Er heerst veel angst voor het coronavirus. Dat is wel duidelijk. Waar blijven wij als Christenen? Waarom geen wereldwijde oproep tot gebed tegen het coronavirus?

  Wij als Christenen gedragen ons nogal passief. We hopen maar dat het ons niet treft en dat er snel een vaccin komt. En dat we dan weer snel terug kunnen naar de oude situatie.

  Sinds het begin van dit jaar wordt er wereldwijd gewerkt aan een vaccin, ook door veel start-ups die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Maar nog steeds is er niets. En zelfs als er een vaccin zou komen is het niet meteen allemaal weer voorbij. Dat kan nog jaren duren.

  Christelijke wereld

  Wat mij opvalt is dat er geen of nauwelijks oproepen zijn tot gebed in de Christelijke wereld. Door gebed gaat God aan het werk en Hij kan het virus in een oogwenk compleet laten verdwijnen.

  Eenparig gebed door Christenen kan het coronavirus heel snel verslaan. Maar dan moet er wel wereldwijd gebeden worden door onze broeders en zusters.

  “Weg met het coronavirus!”

  In reactie op: Deel je ervaring #1181
  MartenV
  Deelnemer

  Bij mij is het een beetje lastig. Sinds 5 jaren heb ik moeite geen engelen te zien. Ik wil ze niet zien en ook niet de kleuren om mensen heen, ook niet de slechte engelen en demonen. Ook niet de orbs en toekomsten van mensen en van landen. Of verledens van gebieden of wat dan ook. Ook niet andere wezens die God heeft gemaakt. Ik vind het ook niet fijn de toekomst in te worden gezogen. Mijn hersenen raken helemaal overbelast en daardoor probeer ik me tegen dit alles te beschermen. De ene keer gaat dat beter dan de andere. Ik word er erg moe van. Vooral als er mensen om me heen zijn.

  Ik heb dit alles veel liever niet, maar onze en ook mijn God zal hier wel een bedoeling mee hebben.

  Wat in het eerste derde deel van het boek staat zou heel goed waar kunnen zijn. Ik heb nooit een paradijs gezien of hel. Hooguit van alles rondom de troon van God, zoals muziek. Meestal zie ik slechte engelen die heersen over grote gebieden en ook machten die datzelfde doen. Hier ben ik meer vertrouwd mee dan met de goede engelen en wat die doen.

  Ik ben benieuwd wat er verder in dit mooie boek staat…

  In reactie op: Deel je ervaring #1180
  MartenV
  Deelnemer

  Net een derde gelezen. Mooi boek. Even een reactie, zal volgende keer een paar eigen ervaringen delen.

  Marietta ziet martelaren uit de grote verdrukking. Iemand hierboven meldt dat die nog moet komen. Maar als nu klopt wat Marietta gezien heeft, dan is de grote verdrukking al voorbij. In de meeste groepen in ons land wordt geleerd dat Jezus nog moet terugkomen, waarna de grote verdrukking plaatsvindt. Maar als dit nu al is gebeurd? Hebben de bijbeluitleggers het dan fout? Lees bijvoorbeeld eens over een andere mogelijkheid.

  Iemand anders vindt dat een vrouwelijke engel raar is omdat die niet in de Bijbel worden genoemd. Maar dat zegt niets. Zoveel wordt niet genoemd als auto’s, fietsen, oliemaatschappijen etc. Moeten wij dan als Jezus elke dag op onze ezel naar kantoor op onze sandalen?

  Onze God is groter dan we denken en Hij is ontzagwekkend. Hij is nog steeds bezig met scheppen…

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)