Home Forums Hoe betrouwbaar is het boek Hemels? Ik heb twijfels over dit boek!

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #868
  Arianne Haarsma
  Bijdrager

  Nadat ik het boek gelezen heb, ben ik samen met mijn voorganger tot de conclusie gekomen dat dit een uiterst onbetrouwbaar boek is. Het geeft ten eerste zeer te denken dat Marietta in trance was zoals het originele boek zegt. God brengt mensen niet in trance. God laat ook amper mensen de hemel zien als ze nog op aarde zijn. Paulus heeft het in zijn leven één keer mogen meemaken en was daar uiterst terughoudend in om dat te vertellen. (2 Korin 12:4) En wat hij erover zei was zeer beknopt en niet een heel boek vol. De Bijbel is Gods onfeilbaar woord. Dat is betrouwbaar en wat daarin over de hemel staat kunnen we ter harte nemen. Wil je meer over de hemel weten? Kies dan voor Jezus, leef Zijn Woord, wees oprecht en zoek naar Zijn Koninkrijk dan zul je later eeuwig tijd hebben om de hemel te onderzoeken. En dat zal veel en veel indrukwekkender zijn dan dat dit boek ooit kan beschrijven. Als je Jezus leert kennen is dat voor hier en nu genoeg.

  Dus ik vraag jullie om goed te bedenken wat voor negatief effect dit boek zal hebben op mensen die zoekenden zijn. Komen ze bij de Heer uit? of op het verkeerde pad……

  #879
  Metje
  Bijdrager

  Met veel twijfel, over of dit boek het juiste boek is om te geven aan een zoekende collega, dit hele boek gelezen. De Bijbelse verhalen zijn juist. Maar leert de bijbel ons niet dat er in de Hemel geen verdriet en angst zal zijn?! Daarom kan ik niet geloven dat er een ‘babyhemel’ is die alle ellende die Jezus voor ons heeft doorgemaakt aan deze kinderen laat zien. Om ze klaar te maken voor een hogere Hemel???????

  #1000
  francien222
  Bijdrager

  Beste mensen, Ook ik denk dat deze weergave niet betrouwbaar is. Ik vind het ook geen boek om aan zoekende mensen te geven.
  Ik wil best geloven dat deze vrouw een visioen van de hemel heeft gekregen maar twijfel toch aan bepaalde dingen.
  Zeer ernstig vond ik bijvoorbeeld dat overleden kinderen vanuit de hemel oorlogen en verkrachtingen zagen. Dat kan ik niet geloven. Zo is God niet dat hij dat kinderen laat zien.
  Ik ervoer niet de Heilige Geest in dit boek.

  #1086
  Jolan
  Bijdrager

  Ook ik zet vraagtekens bij sommige passages, ( vooral die vrouwelijke engelen..) maar dit boek heeft het verlangen naar Hierna versterkt en het verwijst steeds naar de Redder, Jezus van Nazareth.
  Wat als het beeld van de baby’s anders is dan hier gesuggereerd. Iedereen die in hemel komt, heeft het ‘formaat’ na mate van het geloof dat we op aarde hebben gehad. Wat vind je van dat idee?
  Ik heb Henk Binnendijk wel eens horen zeggen dat we in het hiernamaals zullen zijn wat Hij hier van ons heeft kunnen maken… Dus ongeboren kinderen zouden net zo groot kunnen zijn als iemand van 80+. 🙂

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Registreer of login

Om mee te kunnen praten op ons forum moet je een account hebben en ingelogd zijn. Zo is er een veilige omgeving waar je samen door kunt praten over de onderwerpen uit het boek. Maak hiernaast een account aan of login.