Home Forums Hoe betrouwbaar is het boek Hemels? Overeenkomsten met de Bijbel

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #618
  Willem de Vink
  Sleutelbeheerder

  Marietta Davis heeft een indrukwekkend verslag gegeven van haar ervaringen voorbij de dood. Toch zegt ze zelf dat ze eigenlijk niet in woorden kan vatten wat ze daar heeft meegemaakt. Daarom zullen we nooit precies weten wat ze tijdens die negen dagen in 1848 gezien en gehoord heeft. Wel weten we dat haar omgeving er getuige van is geweest dat ze al die tijd in coma lag.

  De mensen die Marietta kenden hebben haar verslag kunnen lezen in het tijdschrift waarin het gepubliceerd werd en later in haar boek, dat voor het eerst in 1854 verscheen. Ze hebben het heel serieus genomen. Duizenden mensen hebben zich er sindsdien over verbaasd, al die jaren dat het boek herdrukt werd, tot op de dag van vandaag. Het meest verbazingwekkende aan het verslag van Marietta Davis is misschien wel dat het tot in detail overeenkomt met wat de Bijbel vertelt. Het is helemaal in lijn met deze eeuwenoude woorden.

  Er zijn meer getuigenissen van mensen die een soortgelijke ervaring hebben gehad. Sommige lijken op elkaar. Heb je vragen of wil je iets delen? Ik hoor het graag.

  #880
  Rinus
  Deelnemer

  Blz.23/Jes.63 Hij werd niet vertrapt maar vertrapte de volken.
  Blz.30/Mat.24:3-31 Geen aartsvader profeet en apostel maar engelen.
  Blz.52/1Kor.1:17-18 Het kruis zal in de hemel niet te zien zijn,het is een vloekhout.
  Het gaat om de gekruisigdde Jezus,het Lam als geslacht.
  Het komt bij mij over als goedbedoeld maar misleidend.
  Door het hele boek Ezechiel in een keer te lezen leer ik meer dan door dit boek.
  Gods zegen.

  #919
  Willem de Vink
  Sleutelbeheerder

  Fijn dat je met Hemels bezig bent geweest. Marietta geeft daarin een bijzonder getuigenis. Ik denk dat we allemaal een bijzonder getuigenis kunnen vertellen als we door Jezus bij de hand worden genomen. Het gaat in dit boek inderdaad in de eerste plaats om de gekruisigde Jezus, die als een Lam werd geslacht. Daarnaast beschrijft ze haar persoonlijke ervaringen. In de Bijbel wordt op meer dan 700 plaatsen over de hemel gesproken. Als je enthousiast bent over Ezechiël, zou ik je aanraden om ook Jesaja, Openbaring en Mattheüs helemaal door te lezen!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Registreer of login

Om mee te kunnen praten op ons forum moet je een account hebben en ingelogd zijn. Zo is er een veilige omgeving waar je samen door kunt praten over de onderwerpen uit het boek. Maak hiernaast een account aan of login.