Home Forums Hoe ervaar ik God? Ja zeggen en praten met God

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #610
  Willem de Vink
  Sleutelbeheerder

  Marietta Davis had eerst niet veel met God. Totdat ze zijn liefde voor haar ontdekte.

  God is ver weg van mensen die niet in hem geloven. Maar hij is dichtbij iedereen die hem als Vader heeft leren kennen. Zijn engelen zijn dan om je heen. Zijn Geest woont in je. En Jezus is je beste vriend, je broer. Hoe weet je dat? Omdat God gesproken heeft. Het staat in de Bijbel. Je weet het omdat het vanbinnen klikte toen je ervan hoorde. Je kon er ja op zeggen. Dat is geloven.

  En hoe ervaar je Gods aanwezigheid dan? Door te danken dat hij bij je is. Je mag God aanspreken. Bidden. Blijven bidden. Praten met God. Je zult merken dat je dan blij wordt. Je stroomt vol met vrede. Bidden begint met God Vader noemen. En dan met hem praten als zijn kind. Je mag ook luisteren naar zijn woord. De Bijbel wordt steeds meer een boek voor je waarin God laat zien wie hij voor jou wil zijn en hoe hij over je denkt. Het gaat in de Bijbel om Jezus, die ervoor gezorgd heeft dat je Gods kind kon worden. Je mag God vragen of hij je daar je ogen voor wil openen als je de Bijbel leest. Dat zal je blijdschap nog groter maken.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Registreer of login

Om mee te kunnen praten op ons forum moet je een account hebben en ingelogd zijn. Zo is er een veilige omgeving waar je samen door kunt praten over de onderwerpen uit het boek. Maak hiernaast een account aan of login.