Home Forums Hoe betrouwbaar is het boek Hemels? Ervaringen tijdens coma

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #609
  Willem de Vink
  Sleutelbeheerder

  Marietta Davis heeft een indrukwekkend verslag gegeven van haar ervaringen voorbij de dood. Toch zegt ze zelf dat ze eigenlijk niet in woorden kan vatten wat ze daar heeft meegemaakt. Daarom zullen we nooit precies weten wat ze tijdens die negen dagen in 1848 gezien en gehoord heeft. Wel weten we dat haar omgeving er getuige van is geweest dat ze al die tijd in coma lag.

  De mensen die Marietta kenden hebben haar verslag kunnen lezen in het tijdschrift waarin het gepubliceerd werd en later in haar boek, dat voor het eerst in 1854 verscheen. Ze hebben het heel serieus genomen. Duizenden mensen hebben zich er sindsdien over verbaasd, al die jaren dat het boek herdrukt werd, tot op de dag van vandaag. Het meest verbazingwekkende aan het verslag van Marietta Davis is misschien wel dat het tot in detail overeenkomt met wat de Bijbel vertelt. Het is helemaal in lijn met deze eeuwenoude woorden.

  Er zijn meer getuigenissen van mensen die een soortgelijke ervaring hebben gehad. Sommige lijken op elkaar. Heb je vragen of wil je iets delen? Ik hoor het graag.

  #660
  Kees Huizenga
  Deelnemer

  Op Faithwriters.com kun je onder meer enkele getuigenissen lezen van de moeder en zussen van Marietta. Opmerkelijk dat zij na haar coma al wist wanneer en hoe zij enkele maanden later zou sterven. Het is belangrijk om een verslag als dat van Marietta op betrouwbaarheid te kunnen toetsen, en daarbij te kunnen relateren aan zulke getuigenissen, en aan wat de Bijbel vertelt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Registreer of login

Om mee te kunnen praten op ons forum moet je een account hebben en ingelogd zijn. Zo is er een veilige omgeving waar je samen door kunt praten over de onderwerpen uit het boek. Maak hiernaast een account aan of login.