!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Omdat God voor ons iets beters had voorzien. Hebreeën 11:40a

God schiep de hemel en de aarde. Hij schiep ze om een goede plek aan mensen te geven. Maar de hemel is nog niet wat hij moet zijn (en de aarde ook niet). Er is wel iets veranderd. Toen Jezus naar de hemel ging was dat om daar een plaats voor ons klaar te maken, omdat de hemel niet af is zonder ons. Alle geloofshelden van voor Jezus’ tijd moeten dan ook op ons wachten.

Al deze mensen, die van oudsher om hun geloof geprezen worden, hebben de belofte niet in vervulling zien gaan, omdat God voor ons iets beters had voorzien en hij hen niet zonder ons de volmaaktheid wilde laten bereiken (Hebreeën 11:39-40).

Maar ook als we na ons sterven in de hemel komen is die nog steeds niet klaar. God zal een nieuwe hemel en een nieuwe aarde maken. Waarom? Omdat hij een onvoorstelbaar goed plan heeft voor ons. Hemel en aarde zijn daar onderdeel van. God zal laten zien hoeveel hij van zijn kinderen houdt en hoe trots hij is op zijn Zoon Jezus. We zullen ervan versteld staan en nog veel meer reden hebben om van hem te houden en hem te aanbidden. En daar is een nieuwe hemel en een nieuwe aarde voor nodig.

Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij (Openbaring 21:1).

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.