!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Jullie zullen de hemel geopend zien. Johannes 1:51b

Veel mensen hebben engelen op bezoek gehad. In een droom, een visioen, of letterlijk in het dagelijks leven. Soms kwamen ze met bescherming, een andere keer met een boodschap (het woord engel betekent letterlijk ‘boodschapper’). Altijd kwamen ze als vertegenwoordigers van de hemel.

Jakob was op de vlucht geslagen voor zijn familie, die hij bedrogen had. Onderweg kreeg hij een droom. Hij zag Gods engelen langs een ladder naar boven en beneden gaan. Hij zag zelfs God zelf bij hem staan. Terwijl hij sliep zei God dat hij het werk in zijn leven zou afmaken. De belofte van een land en een volk die God al aan zijn vader Isaak en zijn grootvader Abraham had gedaan zou hij nakomen. De volgende morgen was Jakob er beduusd van. Hij wist dat hij bij God thuis was geweest (Genesis 28:10-19).

‘Dit moet de poort van de hemel zijn!’ (Genesis 28:17b).

Engelen bevestigen dat je bij God in de hemel thuis hoort. Ook Jezus was bij God thuis. En ook hij kende engelenverkeer in zijn leven. Hij wees er zijn volgelingen op. Luister maar en bedenk dat jij je ook bewust mag zijn van een geopende hemel.

‘Jullie zullen de hemel geopend zien, en de engelen van God zien omhooggaan en neerdalen naar de Mensenzoon’ (Johannes 1:51b).