!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

De volken zullen in haar hun lof komen betuigen. Openbaring 21:26

Op de nieuwe aarde zullen veel steden zijn. Ze worden aan ons gegeven om te besturen (Lucas 19:17-19). Maar er is maar één hemels Jeruzalem. Het is de stad waar Gods troon staat en waar ook Jezus op de troon zit. De hele stad straalt van hun aanwezigheid.

De apostel Johannes ziet dat alle volken door de poorten in- en uitgaan. Ze worden aangetrokken door Gods heerlijkheid. Dat zag de profeet Jesaja ook al.

De tijd is gekomen om alle landen en volken bijeen te brengen. Ze zullen komen en mijn luister zien (Jesaja 66:18b).

Ik geloof dat het volk Israël in het nieuwe Jeruzalem een speciale taak krijgt voor alle volken daar. Israël zal in de stad voorop gaan in het dienen van de Heer.

Ik zal redding brengen in Sion (een benaming voor Jeruzalem), ik laat Israël in mijn luister delen (Jesaja 46:13b).

Ik zal je maken tot een licht voor alle volken, opdat de redding die ik brengen zal tot aan de einden der aarde reikt (Jesaja 49:6b).

Ik neem je in dienst voor mijn verbond met mensen, om het land weer op te richten, om het verlaten erfgoed in eigendom terug te geven (Jesaja 49:8b).

De stad krijgt een bijzondere naam die de speciale rol van Israël onderstreept.

Ze noemen je ‘Stad van de HEER’, ‘Sion van de Heilige van Israël’ (Jesaja 60:14b).