!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Marietta Davis heeft een kijkje gekregen in de hemel. Dat is uitzonderlijk, hoewel ook in de Bijbel mensen voorkomen die in de hemel geweest zijn. De hemel is op dit moment voor ons onzichtbaar. Het is een andere dimensie. De Bijbel omschrijft het als een gebied van licht, omdat het er zo goed is. God woont daar.

Een nieuw lichaam

Op aarde is God onzichtbaar. Maar hij wil met zijn Geest in ons wonen. Als hij in je is, dan leef je met iets van de hemel binnenin je op aarde. Jezus heeft het mogelijk gemaakt dat je verbonden kunt zijn met de hemel, omdat hij jouw zonden op zich nam. Als je in hem gelooft, heb je nu al je plek al in de hemel, zegt de Bijbel. Daarom kun je zijn hemelse goedheid ook nu al ervaren. Je kunt door hem zo veranderd worden dat je steeds meer op hem gaat lijken. Wie hij in dit aardse leven van je kan maken, zul je straks in de hemel zijn. Dat bepaalt dan je glorie. Jezus is na zijn dood opgestaan in een nieuw lichaam. Hij is daarmee naar de hemel gegaan.

Wat doe je met je leven?

Jezus zal ook weer uit de hemel terugkomen. Dan zal God een nieuwe hemel en een nieuwe aarde maken, waar iedereen thuis zal zijn die in Jezus gelooft. Mensen die niet in Jezus geloven zullen in de afgrond belanden die Marietta Davis ook gezien heeft. Haar verslag laat zien dat het echt uitmaakt wat je met je leven op aarde doet.

Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde… God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbijgegaan. Openbaring 21:1a, 3b en 4.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.