!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Marietta Davis krijgt te zien dat we verder leven nadat we gestorven zijn. Het maakt veel indruk op haar. Wat ze ziet wordt allemaal in de Bijbel beschreven. We zullen verder leven. Hoe, dat hangt af van ons geloof in Jezus.

Hoopvolle toekomst

Als we met hem verbonden zijn, krijgen we een vernieuwd, verheerlijkt lichaam, net zoals hij toen hij opstond uit de dood. Een lichaam dat vrij is van alles waarmee we in ons aardse bestaan problemen hadden vanwege de zonde. We zullen ook herkenbaar zijn, meer dan nu. Alles wat we op aarde hebben gedaan zal bepalen wie we straks in de hemel zullen zijn. Maar weer: zonder dat de zonde daar nog invloed op heeft. We zullen juist stralen. Kinderen die gestorven zijn zullen opgroeien tot koningen. Als God een nieuwe hemel en een nieuwe aarde heeft geschapen zullen we allemaal als koningen heersen. De Bijbel geeft veel voeding om ons die hoopvolle toekomst voor te stellen. Geloof je in Jezus, dan is dat ook jouw toekomst.

Bijbel

Het verhaal van Marietta vertoont overeenkomsten met hoe er in de Bijbel over God en Jezus wordt gesproken. In het boek Openbaring, maar bijvoorbeeld ook in de eerste brief van Johannes, waarin hij schrijft dat we in de hemel Jezus zullen zien zoals hij is.

Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. Wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard, maar we weten dat we aan hem (Jezus) gelijk zullen zijn wanneer hij zal verschijnen, want dan zien we hem zoals hij is. 1 Johannes 3:2-3.

Nieuwsgierig geworden? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.