!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Hij is het stempel waarmee u gemerkt bent. Efeziërs 4:30

De heilige Geest kent geen groter plezier dan jou bestempelen als Gods kind. Hij doet niets liever dan voortdurend bewijzen hoe bevoorrecht jij bent. Zeker weten: jij bent van het topmerk Jezus!

Gods Geest zal niet meer van je wijken, belooft de profetie (Jesaja 59:21). Jezus bevestigt dan ook dat zijn Geest in eeuwigheid bij je zal blijven (Johannes 14:16-17). Maar je kunt hem wel teleurstellen, zodat hij zich niet zo kan manifesteren als hij zou willen.

Maak Gods heilige Geest niet bedroefd, want hij is het stempel waarmee u gemerkt bent voor de dag van de verlossing (Ef. 4:30).

Wanneer bedroef je de heilige Geest? Als je terugvalt in oude denkpatronen. Als je in twijfel trekt wat Jezus werkelijk aan het kruis heeft bereikt. Namelijk dat je compleet rechtvaardig bent (goedgekeurd als Gods kind). En dat je ook echt heilig bent (apart gezet voor Gods liefde).

Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid. (Efeziërs 4:21-24).

De heilige Geest heeft er plezier in je te bevestigen in wie je werkelijk bent: Gods nieuwe schepping, rechtvaardig en heilig in Jezus. Geef hem die kans!