!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

U laat u leiden door de Geest, want de Geest van God woont in u. Romeinen 8:9b

Wet, zonde, veroordeling, die drie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie de wet overtreedt, begaat een zonde en die zonde leidt tot straf, tot veroordeling. Dit is een gegeven dat past bij Gods rechtvaardigheid. Iedereen met een beetje geweten zal het daarmee eens zijn.

Maar als God de veroordeling van onze zonden op Jezus heeft gelegd, verliest de wet zijn functie.

Degene die God eruit pikte om de consequenties van Jezus’ volbrachte werk aan het licht te brengen was een man die de wet als geen ander kende. Paulus ontving speciale openbaring van Jezus (Galaten 1:10-16).

Hij schrijft: We zijn dood voor de zonde (Romeinen 6:11). En ook: We zijn dood voor de wet (Romeinen 7:6). En: Er is geen veroordeling meer voor hen die in Christus Jezus zijn (Romeinen 8:1).

De macht van de drieslag wet, zonde, veroordeling is door Jezus doorbroken. En dat op rechtmatige gronden. Jezus nam de zonde op zich, inclusief de veroordeling die tot de dood leidde. Zo vervulde hij de wet. Nu kan Gods Geest beschikbaar komen om ons te leiden.

Vertrouw je op de wet, op je eigen verdiensten, je eigen natuur? Dan ben je verbonden met de dood. Heb je jezelf uitgeleverd aan Jezus en vertrouw je op zijn Geest? Dan zul je volop leven. Je bent verbonden met de hemel!