!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Marietta Davis heeft een geweldig verslag gegeven van haar ervaringen voorbij de dood. Toch zegt ze zelf dat ze eigenlijk niet in woorden kan vatten wat ze daar heeft meegemaakt. Daarom zullen we nooit precies weten wat ze tijdens die negen dagen in 1848 gezien en gehoord heeft.

Wat zijn de feiten?

Wel weten we dat haar omgeving er getuige van is geweest dat ze al die tijd in coma lag. Haar moeder, twee zussen, dominee en arts hebben ook allemaal haar belevenissen gehoord toen ze weer teruggekeerd was op aarde. De dominee heeft alles uit haar eigen mond opgeschreven. De mensen die Marietta kenden hebben haar verslag kunnen lezen in het tijdschrift waarin het gepubliceerd werd en later in haar boek, dat voor het eerst in 1854 verscheen. Ze hebben het heel serieus genomen. Duizenden mensen hebben zich er sindsdien over verbaasd, al die jaren dat het boek herdrukt werd, tot op de dag van vandaag.

Tot in detail gelijk aan de Bijbel

Er zijn meer getuigenissen van mensen die een soortgelijke ervaring hebben gehad. Sommige lijken op elkaar. Het meest verbazingwekkende aan het verslag van Marietta Davis is misschien wel dat het tot in detail overeenkomt met wat de Bijbel vertelt. Het is helemaal in lijn met deze eeuwenoude woorden. Johannes krijgt in de Bijbel een openbaring. Hij schrijft dan al dat Jezus nog veel meer heeft gedaan, en dat dat onmogelijk allemaal kan worden opgeschreven. Dat zegt iets over de enorme omvang van Jezus en het hemels koninkrijk.

Jezus heeft nog veel meer gedaan: als al zijn daden, een voor een, opgeschreven zouden worden, zou de wereld, denk ik, te klein zijn voor de boeken die dan geschreven moesten worden. Johannes 21:25 

.

Meer weten of bespreken? Praat verder in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.