!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

Hier op aarde zien we hoe de dood allerlei ellende veroorzaakt. Bijvoorbeeld met een pandemie als het coronavirus. Misschien ben je angstig. Bang om een dierbare te verliezen. Of angst voor hoe het verder gaat met onze maatschappij. Hoe kan ziekte en dood bestaan?

Invloed van machten

Marietta Davis ziet in de hemelsferen allerlei machten. Ze beïnvloeden het leven op aarde op veel manieren. Ook de dood is zo’n macht. Die probeert mensen gevangen te houden, maar Jezus heeft de dood overwonnen. Hij heeft de sleutels om mensen te bevrijden.

Niet het laatste woord

God wil juist dat mensen zullen leven. Jezus zegt dat hij gekomen is om leven en overvloed te brengen. Als je Jezus kent, weet je dat verval, ziekte en dood niet het laatste woord hebben. Dat geeft je extra kracht om in moeilijke tijden niet bang of wanhopig te worden. Jezus bidt: ‘Ik vraag niet of u hen uit de wereld wilt wegnemen, maar of u hen wilt beschermen tegen de duivel.’ God zal de gebeden van zijn Zoon altijd verhoren. Daarom mag je voor jezelf het goede verwachten en dat ook doorgeven aan de mensen om je heen. Er is een prachtige tekst in de Bijbel die veel mensen hierin heeft gesterkt. Het staat in Romeinen 8:38-39:

Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer.

Wat doet angst met jou? Deel je ervaringen en vragen in het forum.

Willem de Vink

Willem de Vink

Schrijver en prediker die het boek Hemels vertaalde in hedendaags Nederlands.